5 marca 2015

Przyprawa Śródziemnomorska Rafex

Witam po długiej nieobecności :)
Czemu mnie tak długo nie było? Chyba jakiegoś pecha mam. Najpierw się rozchorowałam (przez tą zmienną pogodę), później padł mi system w laptopie i byłam zmuszona 3 dni przeżyć bez niego. Uwierzcie, to katastrofa kiedy nie ma się dostępu do komputera ;) Dobrze, że chociaż używając telefonu mogłam Wam trochę pokomentować :D Teraz znów jestem lekko przeziębiona. Na szczęście ciepłe herbatki z miodem lipowym pomagają.

Dziś przygotowałam dla Was trochę inny post. Chwaliłam się ostatnio, że nawiązałam współpracę z firmą Rafex . Wzięłam się za testowanie przypraw. Na pierwszy ogień wybrałam PRZYPRAWĘ ŚRÓDZIEMNOMORSKĄ .

Jak widzimy na etykiecie, przyprawę stosujemy do: spagetti, pizzy, rizotto, zapiekanek, sałatek. Ja postanowiłam zrobić pizzę, ale o tym dalej. W składzie nie mamy glutaminianu sodu. Jest to przyprawa wysokiej jakości. Jak widzimy na zdjęciu we woreczku znajdują się ususzone: bazylia, cząber, estragon, gałka muszkatołowa, tymianek, czosnek, cebula, ziele angielskie, kurkuma. Bardzo mnie ucieszył fakt, że nie jest to przyprawa sproszkowana. Uwielbiam jeść pizzę. Zwłaszcza tą, którą robi się u mnie w domu zawsze, z tego samego przepisu. Tym razem troszeczkę zmodyfikowałam przepis. Dodałam przyprawę, której nigdy dotąd nie próbowałam. Stwierdzam, że całkiem zmieniła ona smak tej samej, ciągle robionej pizzy. Oczywiście na lepsze ;) . Mieszanka ziół jest dobrze skomponowana. Pomyślałam sobie wtedy, że gdyby jakaś pizzeria używałaby Przyprawy Śródziemnomorskiej, miałaby problem z pomieszczeniem klientów. Narobię Wam smaku i pokażę etapy robienia pysznej pizzy.

Pizza z przyprawą Śródziemnomorską
                                                                               

                                                                                       Potrzebne nam będą:
-  przyprawa Śródziemnomorska Rafex
- koncentrat pomidorowy










- ugotowane brokuły
- odsączona kukurydza
- cebulka









- pieczarki
- papryka czerwona
- szynka/ kiełbasa


Do ciasta:
3 szklanki mąki, łyżka cukru, łyżeczka soli, 5 łyżek oliwy, 5 dag drożdży, 3 łyżki mleka






Przygotowanie:
Drożdże wymieszaj z ciepłym mlekiem. Do przesianej przez siteczko mąki wlej drożdże z mlekiem. Dodaj sól, oliwę, 1 szklankę ciepłej wody. Wymieszaj i wyrób. Ostaw w ciepłe miejsce. Gdy ciasto wyrośnie, wyłóż je na blachę. Koncentrat pomidorowy wymieszaj z                                                       Przyprawą Śródziemnomorską  (ilość wg uznania)









Rozsmaruj na cieście koncentrat z przyprawą.


















Rozłóż składniki i posyp serem.

Piecz  w 180 - 200'C

Spróbuj pysznej PIZZY Z PRZYPRAWĄ ŚRÓDZIEMNOMORSKĄ! Smacznego ;)















http://rafex.eu/

8 komentarzy:

  1. Też testuje te przyprawy :) Pyszne i naturalne :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Like your blog very much! It was so interesting to read your posts and also I’d like to say that you have beautiful photos! I know that it requires so much time to update blog, but keep doing it!)
    I’ll be happy to see you in my blog!)

    Diana Cloudlet
    http://www.dianacloudlet.com/

    OdpowiedzUsuń
  3. O jak weszlam do ciebie to mi sie przypomnialo, że mialam na początku bloga taki sam nagłówek :)
    Ps,zostaję u ciebie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. ale super
    :) bardzo lubie roznego rodzaju przyprawy

    OdpowiedzUsuń
  5. Ale pycha pizza no i trzeba przyznać , że jest to przyjemny miks ziół :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za pozostawiony komentarz. Na pewno się odwdzięczę. :)